Nuo taittoasiat tuntuvat olevan kunnossa: kirja on ulkoisesti sellainen kuin halusinkin.
En ole kieliasun taituri, vaikka uskon kehittyväni edelleen. Jo tämän kirjan alkuosan ja lopun kielessä olen näkevinäni kehitystä. Kirjassa parasta on omasta mielestäni monipuolinen asiasisältö: paljon pohdiskelua ja ajatuksia.
Kirjasta saattaa olla kiinnostunut jos pitää:
- Tieteistä: tonttuihin liittyy erilaisia biologisia ja lääketieteellisiä kysymyksiä, joihin olen miettinyt vastauksia. Tontut ovat toinen ihmislaji, joka eroaa meistä mielenkiintoisilla tavoilla.
- Fantasiasta: tonttujen hienostunut maailmankatsomus liittyy kvanttifysiikan ja kosmologian kvasitieteelliisiin, mystisiin tulkintoihin, erityisesti tietoisuuden teoriaan ja erikoisiin käytäntöihin.
- Saaristosta miljöönä: tapahtumat keskittyvät upeaan Länsi-Uudenmaan saaristoon.
- Melonnasta: melonta on oleellinen osa tapahtumien viitekehystä. Samoin monenlainen muu kuntoilu ja liikunta.
- Mökkeilystä: kaikkein keskeisin osa sisällöstä on mökkielämän kuvausta.
- Futurologiasta: kirja ennustelee seuraavan 15v teknistaloudellista kehitystä maailmassa.
- Romantiikasta: kirjan kantavana juonena ovat päähenkilöiden ihmissuhteet.
- Sukupuolten roolijaon ongelmista: tontut ovat lempeän matriarkaalisia. Kirjan sisällöstä voi löytää feministisen sanoman. Henkilöiden enemmistö on naisia, hyvinkin erilaisia keskenään.
- Yksilön kehityksestä, aikuistumisesta.
- Kahden hyvin erilaisen kulttuurin, ihmisten ja tonttujen, vertailusta.
- Transhumanismista: kirjan loppuratkaisu liittyy transhumanistisiin teknologioihin.
Vaikka kirja kertoo tontuista, se ei oikein ole lastenkirja. Asettaisin sille "K13 ikäsuosituksen". Nuoremmat lukijat voivat tuntea olonsa hämmentyneeksi tai vaivautuneeksi joistakin tilanteista. Oletan tätä vanhempien jo nykyisin ymmärtävän elämää, toisin kuin vaikkapa viktoriaanisena aikana.
Kirja on saatavana Opus Liberumin nettikirjakaupasta:
Tonttumetsän Rannalla
Nyt se on ilmestynyt:
VastaaPoistahttps://www.opusliberum.com/?op=books&id=17&cid=587&cgid=
Kansikuva näyttää aika lupaavalta. On kuitenkin aika yllättävää, että kirjoitit fiktion. Satuihin kuuluu muuten myös tietty perinteikkyys ja identiteetti: Niitä kerrotaan uudelleen niin, että vaikka julmia kohtia sensuroidaan, ja tarinaa kuvitetaan nykytekniikoilla. Mutta mikäpäs siinä jos osaa kirjoittaa satuja perinteiseen tapaan tekstinä.
SVT:n joulukalenteri Barna Hedenhös uppfinner julen on muuten hieno esimerkki yhdistää vanhaa ja uutta. Jakson ovat "Youtube-standardin" mukaisesti nopeita ja tiivistettyjä, mutta silti käsittelee niin laajoja asioita, että lapsikatsojilla on varmasti kysyttävää.
Kiitos, kansikuva oli hätäratkaisu. Alunperin tarkoituksena oli impressionistinen, voimakasvärinen maalaus, joka esittäisi kirjassa kuvattua lahtea ja mökkirantaa. Se ei valmstunut ensimmäiseen painokseen.Tämän kannen tein edellisenä päivänä otetusta puhelinkuvasta poistuessamme omalta mökiltämme veneellä. Kuvankäsittely on tehty GIMP-ohjelmalla. Ensin tein tarkennuksen, seuraavaksi efekteistä kuva muunneltiin "maalaukseksi", sitten tein värinmuunnosefektin ja lopuksi vaihdoin taivaan (joka peittyy pääosin otsikon alle) värin vaaleanpunaisesta siniseksi. Lopputulos on sopivan "mystinen".
VastaaPoista