lauantai 30. tammikuuta 2010

Kunnontestaustyökalu

Tein eteenkin itselleni pienen työkalun, javascriptilla. Joku muukin voisi olla tästä kiinnostunut. Se on ladattavissa täältä:
"Cardiacvascular Fittness Tool"
Tietyistä syistä työkalu ja sen ohjeet ovat englanniksi, mutta se on suoraviivainen käyttää:
1. Kopioi HTML-tiedosto omalle koneellesi ja avaa se selaimella. Voi se avata download-hakemistossakin.
2. Mittaa sykemittarilla neljä testiharjoitusta (minä käytän fillaria, mutta voi esim juostakin) vakiolenkillä, vakiopaikassa, esim 2-3 viikon välein. Sykemittarin on pystyttävä mittaamaan keskisyke ja suoritusaika kustakin suorituksesta. Mittaa kaksi suoritusta päivässä noista tarvittavasta neljästä mittauksesta, esim #1 ja #3 yhtenä päivänä, seuraavana päivänä #2 ja #4. Tee suoritukset toisistaan poikkeavalla n. suunnilleen vakiosykkellä, vaihdellen hyvin löysästä melko tiukkaan rutistukseen. Siis neljä hyvin erilaista, vakiosykkeistä suoritusta.
3. Syötä ajat ja sykkeet javascriptillä toteutettun laskimen kaavakkeeseen. Aika syötetään muodossa esim. "15:27" (15min 27s), syke lyöntiä/min esim "138". Paina "Compute Rslts" -nappia.
4. Saat kaksi lukua: "Aerob.Index" kertoo yleisen aerobisen kuntosi, kyvyn ottaa hengitysilmasta happea ja kuljettaa se lihassoluihin. Mitä pienempi luku sen parempi. Se on ikäänkuin verrannollinen suoritusaikaan.
5. "AnAerob.Index" kertoo kykysi hyödyntää lihaksissasi anaerobista tehontuottoa, eli kyvyn rutistaa se paras vauhti, loppukiri ym. Mitä suurempi, sen parempi.

Työkalu mahdollistaa kuntosi tilan seurannan: (jos käytät indeksejä graafisesti koordinaatteina) missä kohtaa 2D-avaruudessa (aero/anaero) olet nyt menossa ja kun merkkaat luvut harjoituspäiväkirjaasi näet kehittymisvauhtisi. Voit lisäksi verrata lukuja esim kilpailutuloksiin (jos olet kilpaileva aktiivikuntoilija) niin opit ennustamaan saavutuksessi ja optimoimaan vauhtisi kykyjesi mukaan.

"Have fun!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti