torstai 6. lokakuuta 2011

iPhonen Siri ymmärtää ja auttaa

Ehkä runsaat viisi vuotta sitten tajusin, että mobiililaitteiden tulevaisuus on älykkäinä, siis ihan oikesti ÄLYKKÄINÄ henkilökohtaisina avustajina. Tähän asti typerät "älypuhelimet" eivät ole olleet juuri missään suhteessa älykkäitä. Mutta nyt näyttää, että oikea äly on tulossa puhelimiin. Apple osti Siri-sovelluksen ja sulautti sen vasta julkistettuun iPhone 4S:ään.
"See how Siri works"

"Puhu Sirille, niin ymmärtää sinua, tekee mitä pyydät, kertoo mitä haluat tietää, etsii vastauksen."

Tiesin, että Nokiakin puuhasteli labratasolla, ilmeisesti Cambridgessä, jonkun tällaisen projektin kanssa, mutta taisivat hankkeet mennä tämän ja viime vuoden isojen leikkauksien kanssa. Nokia ei ole vuosiin ollut insinöörivetoinen yhtiö (vaikka asioita ymmärtämättömät näin kuvittelevat) ja ekonomit eivät tällaisista mitää tajua. Applessa on toisin.

Sulautettu tekoäly on suunta mihin mennään. Googlella on 100% varmuudella vastaavia hankkeita ja varmaan pian näemme androideissa vastaavia tai jopa kehittyneempiä toimintoja. En missään nimessä osta iPhonea vaikka olenkin hyvin innostunut Siristä. Toivon että Google tulee pian perässä. Siinä firmassa tekoälyllä on omasta takaa vahva traditio. Siri on Applella pääasiassa ostotavaraa. Plussaa on että heillä sen arvo ymmärrettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti